De Plaats

  • De Plaats
Facebooktwittermail

ArnhemZuidst De Laar 2017

ArnhemZuidst De Laar bestaat uit een theaterroute door De Laar Oost en De Laar West, met in totaal vijf scènes op vijf prachtige locaties waaraan in totaal circa 70 bewoners van De Laar meespelen, -zingen of rappen, – dansen of van alles een beetje tegelijk. Van muziek in een huiskamer tot gerapte gedichten in een jongerencentrum, van koorzang op het viaduct, van een huis dat omgetoverd wordt tot theater, van Westside-story-achtige taferelen tot gezongen teksten in de tuin. De Laar is van alle markten thuis!
direct naar de kaartverkoop (Er opent een popup. U kunt betalen met iDeal of creditcard.)

Ergens tussen in
Een wonderlijke wereld op een grote buitenbult. Daar gebeuren gekke dingen in de bosjes. Wezens die verschijnen en verdwijnen.
Ze gaan van de hak op de tak richting een theekransje. Drinkt u ook een kopje mee?
Spelers Marian Ligtvoet, Loekie Jonker, Anne Salomé, Hermien van Roden
Muzikant Kees van der Harst (klarinet)
Artistiek begeleider Kirsten Robben
Te gast bij Con en Hermien van Roden
Een plek om van te houden
Ga mee op ontdekkingstocht met een ervaren gids door dit bijzondere hofje. U kunt op de foto met een prehistorische steen. Er woont een jongen met speciale krachten. Beslommeringen van bewoners worden bezongen door het koor Schudden voor Gebruik. En is er nou wel of geen hondje?
Spelers Huguette van der Jagt, Robbert van Dam, Jelleke Bakker, Delano Sarantoudis, Ilona Bossenbroek
Koor Schudden voor Gebruik: Hanne Visser, Suzanne Zuidema, Martine Travaille, Nicole Knaven, Lisa Groener, Anneloes Olieman, Maas van Donkelaar, Frans Moens, Luc Zwaanenburg, Paul Willemsen, Ben Schulte, Theo Yedema. Met dank aan Elke Jansen (muzikale leiding)
Artistiek begeleider Kirsten Robben
Te gast bij het hofje bij Huguette van der Jagt
It’s the spirit!
Het viaduct op de Kroonse wal; het verbindende element tussen De Laar Oost en De Laar West. Elke dag lopen of fietsen er verschillende mensen op of onder. Gospelkoor Desire bezingt deze plek.
Spelers Wendy Kruik, Kees Kruik, Angelique Schlief, Henriëtte Seine
Koor Gospelkoor Desire: Lonneke van Dijk, Brigit van 't Erve, Frances Liu, Brigit Peters, Anneke Prenen, Klaartje Visser, Jeanne Dekker, Nicolet Hoff, Yvonne Konings, Ellen Kool, Wendy Kruik, Jeannet van Maaren, Anne Ordelman, Jolanda de Wit, Geert van Beukering, Trudy Bolderman, Saïma van Dijk, Marius Schmitz, Leo van der Drift, Peter Kallenbach, Kees Kruik, Dick Peters. Dirigent: Bert Weijdema. Pianiste: Corinne Middelplaats
Artistiek begeleider Nicole Vervloed
Ik herinner me
Een man en een vrouw. Geboren in de jaren '50 en '60. Een groep jongeren. Door de aanwezigheid van deze jonge mensen herinneren de man en vrouw zich hun eigen jeugd. Een stroom van herinneringen komt op gang. Grappige, liefdevolle, verlegen, melancholieke, weemoedige, bizarre, heimweevolle, wonderlijke en herkenbare herinneringen. Zijn er dingen onveranderd gebleven. En waar vinden deze generaties elkaar nog. Een warme voorstelling vol verhalen over vroeger. En nu.
Spelers Con van Roden, Angela Cornelissen i.s.m. diverse jongeren van De Bus.
Koor leden van Muziektheaterkoor De Plaats o.l.v. Lucas Wiegerink: Aranka van Someren, Hendrik van Doesburg
Artistiek begeleider Sabine van Boven
Te gast bij Jongerencentrum De Bus
Op je plek
Elke maand vergadert de ouderen-commissie in deze school in De Laar. Waar je ook vandaan komt, de school is een veilige haven. Verhalen van jong en oud over ver, dichtbij of anders.
Spelers Annette Timmer, Antoinette de Bruijn
Artistiek begeleider Sabine van Boven
Te gast bij Basisschool De Laarakker

Facebooktwittermail#arnhemzuidst