De Plaats

  • De Plaats
Facebooktwittermail

Route Zuid-Oost

ArnhemZuidst Elden bestaat uit twee theaterroutes, Route Zuid-Oost en Route Zuid-West, met in totaal acht scenes op acht prachtige locaties waaraan in totaal 80 bewoners van Elden meespelen, -zingen, – dansen of van alles een beetje tegelijk. Van muziek in een huiskamer tot gedanste gedichten in de molen, van koorzang in de gangen van de school tot theater in het dijkhuis, van een huis als een museum tot beeldende kunst die omgetoverd wordt tot theater, van levensverhalen tussen de dagelijkse boodschappen tot gezongen teksten in de kerk. Elden heeft het allemaal in huis.

G1Wortels van Elden
De eeuwenoude plataan, een koor dat al heel lang samen zingt en een prachtig kerkje. Deze ingrediënten vormen de basis van een scène over Elden en Eldenaren, over toen en nu, over een appel en een kunstgebit.
Koor Christelijke Zangvereniging Irene onder leiding van Margreet Zwart: Anneke Baars, Berend Langenkamp, Corrie Boonstra, Diny de Graaf, Dorothé Burgers, Gé Roddenhof, Geesje Albertus, Gerrie van Beek, Geurt Kramp, Gryt de Jong, Ineke Abbenhuis, Iris Bürcks, Jan Dekkers, Jan van de Harst, Jan Kramp, Johanna Waalkens, Joke Gerritsen, Joke Schoonderwaldt, Jolanda Huijzer, Joost Rohenkohl, Koos Quartel, Mareike Zwart, Maria Siep, Mia van de Wagen, Riekie Kramp, Rienk Dirksen, Riet van de Borg, Riet Schotman, Roelie van de Harst, Tijnie Dingemans, Tini Hulstein, Wieneke Kooij, Will Pijnappel, Wilma Baay, Zwaantje Ramaker
Artistiek begeleider Kisten Robben
Te gast bij Hervormde Gemeente De Rank
Locatie Witte Kerk
L1
GG2Assepoester in het dijkhuis
Eldens toneelvereniging “ons Genoegen” speelt in haar eigen dekor- en kostuumopslag huis aan de dijk drie scenes uit het toneelstuk Assepoes.
Een ontmoeting van sprookjesachtige figuren tussen de theaterattributen. Met een echte kelder voor de echte Assepoester. Die vervolgens dan ook echt op klokslag 12 uur…
Komt dat zien!
Spelers Ons Genoegen Toneelvereniging Elden: Peggy-Rose Otjes, Wim Cappers, Huub Burghout, Theo Schouten, Juliette van Brakel, Patty Krol, Hennie Kruse
Artistiek begeleider Albert Hoex
Te gast bij toneel vereniging Ons genoegen
Locatie Dijkhuis, Huissensedijk
L2
G3Een reusachtige plek
Nu ben ik hier. Opgeslokt door een van de reuzen. Is dit het einde? Door het lezen van te veel ridderromans is Alonso Quijano zijn verstand kwijtgeraakt. Zijn hoogmoed zit m in de weg en brengt hem in de meest gevaarlijke situaties. Maar is dat eigenlijk wel zo?
Spelers Hélène Casellas, Martijn Mulder, Robert Lariccia
Artistiek begeleider Lise-Lott Kok
Te gast bij molenaar Jarke W. Schrober
Locatie Molen De Hoop
L3
G4Annemaria ... Koekoek!
Juf Annemarie is nog laat in de school haar klas aan het opruimen. Ze is gestresst en aan vakantie toe. Dan hoort ze gezang. Opeens verschijnt er een koor. De nonnen en fraters van de vroegere kleuterschool nemen juf Annemarie mee naar haar verleden, heden en toekomst. Dat is nog eens een reis!
Speler Petra van Houdt
Koor Lucas onder leiding van Monique Verhoeven: Agnes Smits, Anneke Baars, Anneke Hermsen, Ans Elshof, Ans ten Broeke, Antoon Rutenfrans, Anny Heezen, Ben landsheer, Corla Rutjes , Corry Evers, Diny Peelen, Elly Rutjes, Fenna Aarts, Geert Schuurman, Gerda Valen, Gerard Viets, Gerrit Schoenmaker, Hendrik Spelbos, Henk Greuters, Harry Geurts, Miep tilleman, Mimy Bomers, Maria Hermsen, Marie Jansen, Marietje van Elk, Martin Bouma, Netty Beijer, Ria Heezen, Riky Bugter, Riny Hammink, Sera v.d. Beukel, Theo Boekhorst, Theo Teurlings, Theo Span, Wil Spronk
Artistiek begeleider Nicole Vervloed
Te gast bij Basisschool De Troubadour Elden
L4
G5Dat ik zo ben
Als alles in je hoofd niet meer doet wat het altijd deed. Als gedachtes niet meer op een rijtje staan en je potlood niet meer binnen de lijntjes kleurt, dan ben je misschien niet meer de persoon die je was. En toch … je bent.
Spelers Aukje Elsinga, Renske Croezen-Mitrou
Artistiek begeleider Lise-Lott Kok
Te gast bij SteppingStones
Locatie Zorgvilla Oosterveld
L5
Facebooktwittermail#arnhemzuidst