De Plaats

  • De Plaats
Facebooktwittermail

Route Zuid-West

ArnhemZuidst Elden bestaat uit twee theaterroutes, Route Zuid-West en Route Zuid-Oost, met in totaal acht scenes op acht prachtige locaties waaraan in totaal 80 bewoners van Elden meespelen, -zingen, – dansen of van alles een beetje tegelijk. Van muziek in een huiskamer tot gedanste gedichten in de molen, van koorzang in de gangen van de school tot theater in het dijkhuis, van een huis als een museum tot beeldende kunst die omgetoverd wordt tot theater, van levensverhalen tussen de dagelijkse boodschappen tot gezongen teksten in de kerk. Elden heeft het allemaal in huis.

G1Wortels van Elden
De eeuwenoude plataan, een koor dat al heel lang samen zingt en een prachtig kerkje. Deze ingrediënten vormen de basis van een scène over Elden en Eldenaren, over toen en nu, over een appel en een kunstgebit.
Koor Christelijke Zangvereniging Irene onder leiding van Margreet Zwart: Anneke Baars, Berend Langenkamp, Corrie Boonstra, Diny de Graaf, Dorothé Burgers, Gé Roddenhof, Geesje Albertus, Gerrie van Beek, Geurt Kramp, Gryt de Jong, Ineke Abbenhuis, Iris Bürcks, Jan Dekkers, Jan van de Harst, Jan Kramp, Johanna Waalkens, Joke Gerritsen, Joke Schoonderwaldt, Jolanda Huijzer, Joost Rohenkohl, Koos Quartel, Mareike Zwart, Maria Siep, Mia van de Wagen, Riekie Kramp, Rienk Dirksen, Riet van de Borg, Riet Schotman, Roelie van de Harst, Tijnie Dingemans, Tini Hulstein, Wieneke Kooij, Will Pijnappel, Wilma Baay, Zwaantje Ramaker
Artistiek begeleider Kisten Robben
Te gast bij Hervormde Gemeente De Rank
Locatie Witte kerk
L1
G6Vers
Soms staan ze vers in het geheugen. Herinneringen. In gedachten ruik je de geur van bloesem. Je hoort de man van de winkel vragen: Anders nog iets? . Je voelt je weer even een klein meisje. Twee zussen brengen een bezoek aan de vers-markt waar ze als kind bijna dagelijks te vinden waren ...
Spelers Angela van Bentum, Petra van Bentum, Martin van der Schaft
Artistiek begeleider Lise-Lott Kok
Te gast bij Martin van der Schaft
Locatie Versmarkt Elden
L6
G4Annemaria ... Koekoek!
Juf Annemarie is nog laat in de school haar klas aan het opruimen. Ze is gestresst en aan vakantie toe. Dan hoort ze gezang. Opeens verschijnt er een koor. De nonnen en fraters van de vroegere kleuterschool nemen juf Annemarie mee naar haar verleden, heden en toekomst. Dat is nog eens een reis!
Speler Petra van Houdt
Koor Lucas onder leiding van Monique Verhoeven: Agnes Smits, Anneke Baars, Anneke Hermsen, Ans Elshof, Ans ten Broeke, Antoon Rutenfrans, Anny Heezen, Ben landsheer, Corla Rutjes , Corry Evers, Diny Peelen, Elly Rutjes, Fenna Aarts, Geert Schuurman, Gerda Valen, Gerard Viets, Gerrit Schoenmaker, Hendrik Spelbos, Henk Greuters, Harry Geurts, Miep tilleman, Mimy Bomers, Maria Hermsen, Marie Jansen, Marietje van Elk, Martin Bouma, Netty Beijer, Ria Heezen, Riky Bugter, Riny Hammink, Sera v.d. Beukel, Theo Boekhorst, Theo Teurlings, Theo Span, Wil Spronk
Artistiek begeleider Nicole Vervloed
Te gast bij Basisschool De Troubadour
L4
G7 serieusHuis vol verhalen
Aan de Klapstraat staat al sinds het midden van de vorige eeuw op nr 58 een huis. In de loop der tijden gevuld met talloze verhalen. Verhalen die met elkaar de geschiedenis van vijf generaties van de familie van Rheede vertellen. En meer. De geschiedenis van Elden. “Waar ik nu zit, was voeger de geut.” Eén ding is gebleven: fruit. En inmaken. Eindeloos inmaken.
Spelers Chris van der Laan
Gebaseerd op de verhalen van Kittie en Henk van Rheede
Artistiek begeleider Albert Hoex
Locatie Boerderij Klapstraat
L7 alternatief
G8 serieusEen goed begin....
Een scène over twijfelen, over beginnen, over proberen, kijken, echt kijken, onderzoeken, toch veranderen en over spelen.
Spelen met het materiaal, de mens en de werkelijkheid. Een uitnodiging van een kunstenaar in zijn atelier. Kijk je mee?
Spelers Jolanda Kleijn, René Schiffers, Mascha Smit, Maureen Meijer
Artistiek begeleider Kirsten Robben
Te gast bij Jolanda Klijn en René Schiffers
Locatie Atelier De Brink 13
L8
Facebooktwittermail#arnhemzuidst