De Plaats

  • De Plaats
Facebooktwittermail

ArnhemZuidst Elderveld Flatroute

Op eenzame hoogte
Van de straat geplukte en liefdevol opgeknapte stoelen vormden inspiratie voor deze scene. In deze stoelenhemel op 12 hoog ontstaan poëtische belevingswerelden van flatbewoners.
flatadriana
spelers Adriana van Rooijen, Esther Beltman
artistiek begeleider Kirsten Robben
te gast bij Adriana
Mensenmens
Ruud is liftmonteur. Tijdens zijn werk In de lift van de Schipholflat ontmoet hij Meneer Gerjan. Sindsdien drinkt hij af en toe een kopje koffie met hem. Nou ja, af en toe. Al snel worden de koffie en het bijbehorende praatje belangrijker dan de te klaren klus.
G: Nog een bakkie?
R: Graag, meneer.
G: Zeg maar gewoon Gerjan. En? Hoe staat het leven?
R: Tja, wat zal ik zeggen ...
Vandaag is de klus geklaard, tijd voor het laatste bakkie.
gerjan
speler Daan van der Linde
artistiek begeleider Nicole Vervloed
te gast bij Gerjan
Museum Driemondplein
In de flat aan het Driemondplein is de trappengalerij een museum, met kunstwerken gemaakt door de bewoners. Mevrouw Precies, ook woonachtig in de flat, weet alles over deze kunstwerken. Ze geeft dan ook graag iedere dag precies op hetzelfde tijdstip een rondleiding. Soms loopt de Trouwe Buurvrouw mee of Meneer van Vier Hoog. Maar dan betreedt het publiek van ArnhemZuidst dit museum. Zo’n groot aantal toehoorders heeft ze lang niet meer gehad. Het museum komt tot leven.
museum
spelers Ronne Geelen, Joris Buter, Johanna Rougoor
artistiek begeleider Nicole Vervloed
te gast bij bewoners flat Driemondplein
Libre
Het biljart. Een echte mannenwereld. Hun leven is Carambole; het spel met drie ballen. Er zijn ook drie vrouwen. Wat doen zij daar? Hoe verhoudt hun wereld zich tot deze mannen en tot het spel met de 3 ballen? Een kijkje in de passie voor het biljartspel. Maar ook een kijkje in het leven van hun vrouwen, die zich soms zelf wel een speelbal voelen.
biljart
spelersPetra van Bentum, Jolijn Werkman, Sabine Hermsen
biljarters Hennie Brugman, Frans van der Schilden
artistiek begeleider Sabine van Boven
te gast bij Biljartclub Gaanderij
Ik woon hier
Een flat. Twaalf hoog. Wie kent wie? Kent die van elf die van drie? En die van zes die van negen? Hoogste tijd voor een nieuwe kennismaking! Zingend!
balkons
koor Muziektheaterkoor De Plaats onder leiding van Lucas Wiegerink: Marjan Bosman, Tinka Chabot, Marloes Dingshoff, Aukje Elsinga, Henriette Engel, Liesbeth Janssen, Sigrid Kooiman, Aranka van Someren, Irene Antoniesen, Margreet Ditzel, Liesbet Kuiper, Eva Verhagen, Theo Lemmens, Yves Martens, Eddy Melenhorst, Idwie Slebioda, Anita Verwoerd, Bart van Wolferen, Rogé Zwart, Ton Geldens, David Heikens, René Oudenhoven, Cees Verhagen, Wil Gerritsen
tekst Albert Hoex
compositie en dirigent Lucas Wiegerink
artistiek begeleider Nicole Vervloed
te gast bij bewoners flat Driemondplein

ArnhemZuidst Elderveld bestaat uit twee routes, de Flatroute en de Wijkroute. Wilt u beide routes zien? Koop dan kaartjes voor twee dagen.
owagentje50Online kaartjes kopen
U kunt hier kaartjes kopen voor ArnhemZuidst Elderveld (klik op het winkelwagentje).

Facebooktwittermail#arnhemzuidst